Zapraszamy do udziału w webinarium zorganizowanym przez FoodFakty, a poruszającym temat bezpiecznych i ekologicznych opakowań do żywności. Webinarium zaplanowane jest na 27 kwietnia 2021, początek o godz. 12:00.
Program wydarzenia:
12:00 POWITANIE / WPROWADZENIE: Janusz Olejnik – FoodFakty – Food Satety Culture Initiative PL
– Analiza zagrożeń wywołanych niebezpiecznymi materiałami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością (FCM) zgłoszonych do systemu RASFF w 2020 r. i I kwartale 2021 r.: Janusz Olejnik – FoodFakty – Food Satety Culture Initiative PL
– Opakowania, które chronią konsumenta, żywność i naszą planetę: Jaśmina Solecka – Stowarzyszenie Natureef
PERSPEKTYWA EKONOMICZNA
– Wyzwania na rynku opakowań dla branży spożywczej na początku 2021 r.: Maciej Nałęcz – Santander
PERSPEKTYWA KONSUMENTA
– Przyspieszenie w designie: najistotniejsze trendy przed i w pandemii: Jakub Śwircz – Brandy Design
PERSPEKTYWA PRAWNA
– Co przyniesie przedsiębiorcom rewolucja regulacji opakowań?: Patryk Kalinowski – Centrum Prawa Żywnościowego
PERSPEKTYWA ŚRODOWISKOWA
– Opakowania poliestrowe wobec wymagań zmieniającego się rynku: Anita Frydrych – KGL S.A.
– EKO(r)EWOLUCJA opakowań, czyli jak projektować zielone serie, by skutecznie redukować odpady: Małgorzata Szymczukiewicz – KB Folie
– Opakowania foliowe przyjazne dla środowiska. Innowacyjne rozwiązania i materiały stosowane w produkcji: Robert Gogolewski – CDM
PERSPEKTYWA BEZPIECZEŃSTWA PRODUKTU
– Bezpieczeństwo opakowań do żywności z PCR: Adam Fotek – J.S. Hamilton
SESJA Q&A
Stowarzyszenie NATUREEF jest partnerem merytorycznym wydarzenia, a jednym z prelegentów będzie Pani Prezes Jaśmina Solecka.
Więcej informacji na temat wydarzenia oraz formularz rejestracyjny znaleźć można tutaj: